طراحی و پیادهسازی پلتفرم بومی اینترنت اشیا
بخش حیاتی و کلیدی معماری اینترنت اشیاء، پلتفرم آن است که از یک سو در تعامل با اشیاء به منظور مدیریت آنها و امکان برقراری ارتباط کنترل شده فیمابین آنهاست و از یک سو امکان دسترسی کاربردهای مختلف به این اشیاء را فراهم مینماید. در حال حاضر، محصولات متعدد متنباز و تجاری وجود دارد که به عنوان پلتفرم اینترنت اشیاء از آنها یاد میشود، اما بکارگیری این ابزارها در کاربردهای حساس و حیاتی چالشهای مختلفی را به همراه دارد که از آن جمله میتوان به عدم امکان سفارشیسازی پلتفرم، وابستگی APIهای این پلتفرم هم در سطح تجهیزات و هم در سطح کاربردها، امنیت، کارایی و مقیاسپذیری را به همراه دارد. فلذا خلا وجود یک پلتفرم بومی که از یک سو براساس نیازمندهای خاص پروژههای داخل کشور ایجاد شده و امکان سفارشیسازی آن وجود دارد و از سوی دیگر از بعد امنیت و کارایی و مقایسپذیری قابل اتکا باشد احساس میشود. این برنامه از قطب اینترنت اشیاء، در راستای پر کردن این خلاء، فرایند سیستماتیک و مهندسی شده برای طراحی و توسعه یک پلتفرم بومی را مد نظر دارد.


اندازهگیری هوشمند
هدف از پروژه اندازه گیری هوشمند راهاندازی سامانهای است که بستر اندازهگیری میزان مصرف برق، آب و گاز را از طریق کنتورهای هوشمند فراهم میکند. در این سامانه همهی کنتورهای هوشمند از طریق یک بستر ارتباطی به مرکز متصل شده و بین آنها و مرکز، تبادل اطلاعات انجام شود. برای نیل به این هدف با استفاده از یک پروتکل ارتباطی که از بستر WAN پشتیبانی میکند و میتواند کنتورهای با مصرف انرژی پایین را به یک سیستم مدیریت جامع و یکپارچه متصل کند، استفاده خواهد شد. سیستم مدیریت از طریق برنامههای کاربردی خود امکان تعامل و ارسال دستورات و دریافت اطلاعات از کنتورها را فراهم میکند. سیستم پیشنهادی از سه لایه دستگاه، شبکه و کاربرد تشکیل شده است.
کنترل هوشمند پارکینگ
با افزایش تعداد خودروها و میزان رفت و آمد و تردد خودروها و محدود بودن امکانات تردد شهری و نیز فضاهای پارکینگ، نیاز به مدیریت هوشمند فضاهای شهری حس می شود. پیشرفت تکنولوژی در زمینه طراحی مدارات الکترونیکی و پردازندههای با توان مصرفی پائین، حسگرها، باتریها، سیستمهای نهفته، ارتباطات بیسیم و سیار، محاسبات ابری، و … از یک طرف و کاهش اندازه و هزینه ساخت سیستمهای نهفته از طرف دیگر، امروزه امکان هوشمندسازی کلیه اشیاء، از طریق اتصال آنها به شبکه جهانی اینترنت را فراهم کرده است. استفاده از دوربین های دقت بالا نیز امکان تصویربرداری و تحلیل اطلاعات تصویری برای شناسایی خودکار وسایل نقلیه را امکان پذیر نموده است. کنترل تردد خودرو در پارکینگ های وسیع طبقاتی به روش سنتی و مبتنی بر پارکبان با وجود به کارگیری تمام وقت پرسنل نگهبانی از قابلیتها و کیفیت کافی برخوردار نیست. صدور مجوز و هماهنگی برای اجازه ورود مراجعه کنندگان در بسیاری موارد اجبارا بصورت دستی انجام می شود که زمان بر و پر هزینه است. در این روش امکان اعمال محدودیت های هوشمند فصلی، هفتگی یا ساعتی عملا امکان پذیر نیست. داده های مربوط به وضعیت و عملکرد سیستم جمع آوری، نگهداری و تحلیل نمی شوند.
در راستای هوشمندسازی تاسیسات خدماتی، آموزشی و اداری سازمانی و شهری، هوشمندسازی کنترل تردد و فضاهای پارکینگ مد نظر قرار گرفته است. پس از اجرای طرح هوشمندسازی، نظارت و کنترل تردد خودروها بصورت خودکار انجام می شود و مدیریت این سیستم از راه دور امکان پذیر است. با نصب سنسورهای مناسب برای تشخیص وضعیت ترافیکی و نمایش یا اعلام آن به وسایل نقلیه خدمات آسایشی قابل توجهی میتواند به عموم شهروندان ارائه شود.


مدیریت بهینه مصرف انرژی درشبکه های هوشمند برق